Бананата, јаболкото и кивата, се лупат, се сечкаат на коцки и се ставаат во малата чаша од нутрибулетот.
Се додава медот, таанот и водата, се блендира неколку секунди за да можат семчињата од кивата да бидат поситно изблендирани.
Се наросува со кокос, какао и сл.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани