1. Праските се лупат и се сечат, потоа се ставаа во чаша од нутрибулет.
2 Лимоните се цедат и сокот се додава кон праските.
3. Се додаваат и шеќерот, малку вода и ванилинот, потоа се блендира смесата.

Накрај само се додава преостанатата вода и сокот убаво се промешува. По желба можеда се додаде уште шеќер и мраз.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани