1. Се матат јајцата заедно со шеќерот до цврста густина.
2. Се додаваат сите други состојќи мешајки со шпатула.
3. Се печи 1/2 од тестото 10 мин на 280С, потоа се додава овошјето измешано со шеќерот и гризот и другата половина од тестото. Се допекува уште 20мин.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани