Од сите состојки се меси тесто кое се расукува подебело на работната маса и со нож се сечат форми по желба.
Се пржат во загреано масло и се одложуваат врз хартиена салфетка да се одземи маслото кое е вишок.
Како за брзи, одлични се и топли и ладни.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани