Тортелини во сос
Состојки
- 250 гр. тортелини(со вкус на сирење)
- 200гр. чаден свински врат
- 200гр. печурки
- 200мл. неутрална хопла
- 1 лажичка кари, сол, бибер
- 200гр. кашкавал
Подготовка
Чекор 1 : се ставаат тортелините во вода која врие за да се сварат.
Чекор 2 : во тава се пржат печурките, чадениот свински врат (исецкан на коцки) и од кога ке се испржат се додава хоплата, карито, сол и бибер (се остава да се вари 5-7 мин)
Чекор 3 : во тава за печење се ставаат сварените тортелини, се полеваат со сосот и се ставаат во загреана рерна да се печат 15-20 мин на 220 степени
Чекор 4 : откако ќе заруменат се додава кашкавалот одозгора и се оставаат уште 5 мин. за да се растопи
Чекор 5 : Се служат топли