Меден колач
Состојки
- 400гр вода
- 300гр шеќер
- 400гр брашно
- 2 лажици мед
- 2 лажици какао
- 1 пакетче сода бикарбона
- 3 лажици масло
- 1/2 пакетче канела
- 100гр чоколадо за готвење
- 2-3 големи лажици мармалад по ваш избор
Подготовка
Водата, шеќерот, брашното, медот, какаото, содата маслото и канелата ги мешаме заедно со лажица. Кога се убаво ќе се соедини смесата ја оставаме да постои 15мин и потоа ја печиме во тавче обложено со хартија. Откако ќе се испечи и ќе се излади пандишпанот одгоре го премачкуваме со мармалад. На пареа го топиме чоколадото и одгоре го потураме со чоколадо. Го сечиме колачот на коцки.