Испечати

Ледени јаболка

Ледени јаболка

Состојки

  • 1 килограм Јаболка
  • 600 мл вода
  • 150 грама шеќер
  • 2 пудинзи ванила
  • пола лажиче цимет
  • 400 грама бисквити

Подготовка

Јаболката се мијат, лупат,  рендаат и се ставаат во водата 5-10 минути да се варат. Пудинзите се раствораат со 12 лажици вода.Кога ќе се сварат јаболката се додаваат заедно со циметот па се заедно се вари 5-10 минути со постојано мешање. Во еден плех се реди ред бисквити, па се става од јаболката, пак бисквити, па јаболка и се завршува со бисквити. Откако ќе се излади се премачкува со шлаг и се декорира со рендано чоколадо.