Торта со смокви и кајсии

Состојки
- 10 белки
 - 250гр шеќер
 - 300гр лешници печени
 - 250гр суви смокви
 - 250гр суви кајсии
 - 1 лажица брашно
 - 10 жолчки
 - 250гр шеќер во прав
 - 1 маргарин
 - 100гр чоколадо за готвење
 - 1 кесичка шлаг крем од чоколадо
 
Подготовка
Белките ги матиме со шеќерот. Смоквите и кајсиите ги сецкаме, а лешницте ги толчиме и ги додаваме во белките. Се додава брашното и убаво се меша. Пандишпанот го тураме во плех обложен со хартија за печенје и го печиме. Го подготвуваме филот. Жолчките ги матиме со шеќерот во прав. Настрана го биеме маргаринот, а чоколадото го топиме на пареа. Жолчките гио мешаме со маргаринот и чоколадото и убаво мешаме. Пандишпанот го сечеме на три ленти и секоја лента ја филоваме со филот. Тортата ја премачкуваме одгоре со шлаг крем од чоколадо и декорираме по желба.