Испечати

Крувчиња

Крувчиња

Состојки

  • 200 гр локум
  • 200 гр кокос
  • 200 гр шеќер во прав
  • 50 гр маргарин
  • 1 екстракт од крушка

Подготовка

Ете ме мене пак со овошките...
Подготовка
Сите состојки добро се измесуваат со рака.
Од мали парченца се обликуваат фигури во вид на круши и по желба се валаат во шеќер во прав.
Одозгора ги декорираме со по едно каранфилче (или како во мојот случај, бидејќи немав со зелени ливчиња), а одоздола со чоколадни трошки.
Пријатен апетит!