Елена коцки
Состојки
- 4 јајца
- 5лажици шеќер
- 3лажици брашно
- 5лажици кокос
- 1 пециво
- 4 јајца
- 5лажици шеќер
- 4лажици млени бисквити
- 2лажици брашно
- 1 пециво
- 1литар млеко
- 4кесички пудинг од ванила или кокос
- 250гр маргарин
- 300гр шеќер
Подготовка
Се матат јајцата со шеќерот, па им се додаваат другите состојки и се пече пандишпан на воообичаен начин. Јас редовно посебно ги матам белките во цврст снег и ги додавам на крај кон изматените жолчки. Се прават двата пандишпани со различните состојки и се печат во плех од шпорет бр 40
Фил 1
Се вари пудингот во млекото и одкако ќе се олади се додава пенасто изматениот маргарин со шеќерот. Убаво се изедначува.
Фил 2
Наполитанките се мелат низ машинче за мелење ореви и се мешаат со изматениот шлаг крем.
Најдоле се става кората со кокос, па над неа филот со наполитанки-втора кора па филот од пудинг и на крај шлаг пена или хопла.
Коцките се доста вкусни и кремасти