Испечати

Потпечени макарони со мелено месо

Потпечени макарони со мелено месо

Состојки

  • 1 паковање макарони
  • 500 гр мелено месо
  • 1 главица кромид
  • 100 мл кечап
  • 300-400 гр кашкавал

Подготовка

Макароните ги вариме. Во меѓувреме го сецкаме кромидот , го пропржуваме и го додаваме месото, зачинот. Откако ке биде испржено месото со кромидот го тргаме од оган и ставаме кечапот. Откако ке се сварат макароните, ги цедиме и ги мешаме со прженото месо, потоа ги ставаме во намрсена тепсија, и од горе рендаме кашкавал.
Така подготвени ги ставаме во загреана рерна и печеме околу 15-на минути додека да се растопи кашкавалот.