Испечати

Торта со фил од јапонски јаболка

Торта со фил од јапонски јаболка

Состојки

  • Основа
  • 100 гр овесни снегулки
  • 60 гр урми
  • 40 гр ореви
  • 1 лажица какао
  • 1 лажица мед
  • 2 лажици кокосово масло
  • Фил
  • 2 зрели јапонски јаболка
  • 1 лажица путер од кикиритки
  • 1 лажица какао
  • 35 гр стопено темно чоколадо

Подготовка

Основа- во блендер ги ставаме урмите и оревите, блендираме. Ги додаваме овесните снегулки, какаото, медот и кокосовото масло, блендираме. Смесата ја ставаме во сад со големина 20х20, претходно обложен со хартија за печење, ја натапкуваме смесата.
Фил- јапонските јаболка ги лупиме и чистиме од семките. Во блендер ги ставаме јапонските јаболка, путерот од кикиритки, какаото и стопеното темно чоколадо. Блендираме додека не се добие хомогена смеса. Филот го ставаме врз основата. Врз филот ставаме мелени ореви. Ставаме во фрижидер да стои 1 час, послужуваме.