Испечати

Реформа

Реформа

Состојки

  • Тесто
  • 7 белтоци
  • 200 гр шеќер
  • 200 гр толчен орев
  • 1 пециво
  • 5 лажици брашно
  • Фил
  • 14 жолчки
  • 14 лажици шеќер
  • 300 гр стопено чоколадо
  • 250 гр путер
  • Ганаж
  • 200 гр чоколада
  • 200 мл хопла
  • 100 гр толчен орев за околу тортата

Подготовка

Подготовка:

1. Се матат белки до густ шам. Потоа се додава постепено шеќерот. На крајот се додаваат оревите измешани со брашното и пецивото. Ова е едно тесто. Се прави уште едно. Се печи во плех на 200С-20мин.
2. Се матат жолчките со шеќерот на пареа. Кога ќе се згуснат жолчките се додава чоколадата и се остава да олади. Кога е оладен филот се миксира путерот и се мешаат двете смеси.
3. Се филува-тесто фил тесто фил најгоре ганаш околу тортата може шлаг крем и околу толчен орев.