Испечати

Торта со јогурт и чоколадни капки

Торта со јогурт и чоколадни капки

Состојки

  • 2 јајца
  • 150гр. брашно
  • 125гр. цврст јогурт
  • 100гр. шеќер
  • 70гр. чоколадни капки
  • 40гр. путер
  • 8гр. пециво
  • 1 ванила
  • За посипување
  • по потреба шеќер во прав

Подготовка

Подготовка:

1. Изматете ги пенесто, јајцата, шеќерот и ванилата. Со постојано матење додајте ги јогуртот и растопениот путер. Додајте го просеаното пециво и постепено просеаното брашно.
Измешајте убаво со жица за матење. На крај додајте ги чоколадните капки и промешајте.

2. Ставете ја смесата во калап(20цм) премачкан со масло и набрашнет. Печете на загреана рерна од 180 степени, 30 -35 минути, зависно од рерната. По желба посипете ја со шеќер во прав