Поп кек - тортици
Состојки
- 5 јајца
- 225 гр шеќер
- 270 гр млеко
- 450 гр брашно
- 1 ванила
- 1 пециво
- 300 гр ресана
- Глазура
- 200 гр чоколадо
- 200 мл слатка павлака
Подготовка
Подготовка:
1. Во длабок сад се матат јајцата со шеќерот и ванилата. Постепено се додава брашното и пецивото и млекото. Се добива густа смеса.
2. Во правоаголен плех 25х30 се редат ресаните со чоколадото најгоре. Врз нив се истура смесата и се печи на 180С-40мин.
3. Врз испеченото тесто се става глазурата. Се зоврива хоплата се додава чоколадото и убаво се меша до сјајност. Се прелива колачот. Вкусно и лесно!!!