Испечати

Поп кек - тортици

Поп кек - тортици

Состојки

  • 5 јајца
  • 225 гр шеќер
  • 270 гр млеко
  • 450 гр брашно
  • 1 ванила
  • 1 пециво
  • 300 гр ресана
  • Глазура
  • 200 гр чоколадо
  • 200 мл слатка павлака

Подготовка

Подготовка:

1. Во длабок сад се матат јајцата со шеќерот и ванилата. Постепено се додава брашното и пецивото и млекото. Се добива густа смеса.
2. Во правоаголен плех 25х30 се редат ресаните со чоколадото најгоре. Врз нив се истура смесата и се печи на 180С-40мин.
3. Врз испеченото тесто се става глазурата. Се зоврива хоплата се додава чоколадото и убаво се меша до сјајност. Се прелива колачот. Вкусно и лесно!!!