Колбавчиња во црвено вино ( chorizo al vino)
Состојки
- 300гр домашни пушени колбаси
- 250мл црвено вино
- 2лажици зејтин
Подготовка
Преубав шпански рецепт, тапас,убавина за оние кои се љубители да пробаат нешто ново.
Оргиналниот рецепт е да се нивни шпнски колбавчињата, ама ние си ги прилагодивме на нашата кујна со наши домашно пушени колбаси.
Подготовка:
1. Исецкајте ги и пржете ги на многу малку масло. Тие сами ќе пуштат маснотија. Кога се добро пропржени додадете црвено вино и оставете да си крчкаат додека не испари виното.
2. Нека си динстаат на тивко. Имате преубав рецепт, едноставен, лесен а вкусен. Нека ви е слатко.