Биено сирење со јајца
Состојки
- 6-7 парчиња биено сирење
- 2-3 лажици масло
- 1 голема лажица пченкарно брашно
- 5 јајца
Подготовка
Летно, брзо, превкусно јадење.
Подготовка
1. Биеното сирење го сечиме на парчиња, го прпелкаме во пченкарното брашно.
Штом ќе се вжешти маслото, во тавчето ги ставаме парчињата сирење, пржиме додека поруменат од двете страни.
2. Јајцата ги матиме и ги истураме врз сирењето, пржиме од двете страни, сервираме топло, со прилози по желба (домати, крставица, кечап, буковска сол и др.).
* Забелешка - бидејќи е користено тавче на Делимано, ниту сирењето, ниту јајцата се лепат на дното.
(538)