Испечати

Афион вафли со лимон

Афион вафли со лимон

Состојки

  • 3 јајца
  • 130 гр шеќер
  • 160 гр маргарин
  • 1 рендана кора од лимон или 1-2 пакетчиња лимон шеќер
  • 2-3 лажици сок од лимон
  • 50на мл млеко
  • 1 лажиче прашок за печење
  • 200 гр брашно
  • 100 гр мелен афион

Подготовка

Убаво се мати маргаринот со шеќерот, се додаваат јајцата, потоа сувите состојки и на крај водените. Водените одат на крај за да се изрегулира густината, понекогаш можеби ќе треба мл повеќе, а ретко помалку од наведените.
Се печат вафли во зафреана ваферка и се послужуваат со додатоци по желба.