Испечати

Видео рецепт: Слатки цветови

Видео рецепт: Слатки цветови

Состојки

  • 500 гр. брашно
  • 1 сув квасец
  • 100 гр. шеќер
  • 1 лажичка сол
  • 1 жолчка
  • 70 гр. топен путер со 250 мл. млеко
  • 70 гр. путер
  • 200 гр. марципан
  • 200 гр. џем од малини

Слатки цветови од тесто, со необичен фил од марципан и џем од малини. Вистински деликатес.