Брзи грисини со грахам брашно
Состојки
- 200 мл масло
- 200 мл пиво
- 1 ќесе прашок за печење
- 1 лажиче сол
- 200 гр пченично брашно
- 400 гр грахам брашно
- по желба и вкус семки и зачини
Подготовка
Подготовка
1. Измешајте ги течностите во длабок сад за месење. Додадете го пецивото и измешајте да запени.
2. Потоа додавајте ги солта и брашната. Ставете за почеток 300 гр грахам и 100 гр пченично и потоа додавајте постепено додека има потреба.
3. Расукајте го тестото во кора со дебелина од 3-4 мм. Од едната страна јас ставив прованса зачин низ целата површина, а од другата чаден црвен пипер, а и двете ги опсипав со сусам.
4. Сечете ленти и секоја лента свиткајте ја спирално. Наредете ги во плех и испечете ги.