Испечати

Таан пралини

Таан пралини

Состојки

  • 80 гр темно чоколадо со 80% какао
  • 1 лажиче кокосово масло
  • Фил за полнење
  • 2 лажици мед
  • 2 лажици таан
  • 3 лажици сусам

Подготовка

Подготовка:

1. Во длабок сад, над пареа, го топиме темното чоколадо заедно со кокосовото масло. Во силиконски калап ставаме по едно лажиче од стопеното чоколадо и ги премачкуваме сите страни. Калапот го ставаме во замрзнувач, додека да ја подготвиме филот за полнење.
2. Во длабок сад ги ставаме таанот, медот и сусамот. Промешуваме. Во секој чоколадиран калап ставаме по 1 лажиче од филот. Врз филот ставаме повторно од стопеното чоколадо. Калапот го ставаме во замрзнувач 15тина минути. Ги вадиме колачите од калапот и послужуваме.