Чоколадни палачинки
Состојки
- 1 зрела банана
- 120мл бадемово млеко
- 3 лажици јаворов сируп (или агаве)
- 1 лажица јаболков оцет
- 1 лажичка сода бикарбона
- 20г какао
- 180г киноа брашно
- 2 лажици чоколадни капки (опционално)
- масло за пржење
Подготовка
Подготовка
1. Испасирајте ја бананата. Додајте ги млекото, оцетот и јаворовиот сируп. Измешајте добро, а потоа додајте ги сувите состојки (брашно, сода, какао) и повторно измешајте. По желба на крај може да додадете и чоколадни капки.
2. Тавата за палачинки премачкајте ја со мала количина масло. Кога ќе биде убаво загреана, додајте 1-2 лажици од смесата и пржете по две минути од двете страни, на средно силен оган. Послужете ги топли. На здравје!