Топло чоколадо
Состојки
- 500 мл домашно кокосово млеко
- 3 лажици какао
- 3 лажици густин
- 2 лажици мед
- 1 лажиче рум арома
- 20 гр темно чоколадо со 70 % какао
Подготовка
Сигурна сум дека сите сакаме вкусно топло чоколадо. Здрава и вкусна варијанта, која ќе ви стане омилена.
Подготовка:
1. Во мал длабок сад, на оган, ги ставаме кокосовото млеко и какаото. Мешаме со жица за матење да се соединат состојките. После неколку минути откако ќе се загрее млекото го додаваме медот, рум аромата и густинот. Постојано мешаме, за да не ни загори.
2. Го додаваме и темното чоколадо исецкано на коцки. Мешаме додека не се растопи и не добиеме густо чоколадно млеко. Послужуваме топло.
На здравје!