Чоколадни елки
Состојки
- 3 јајца
- 3 лажици шеќер
- 4 лажици брашно
- 3 лажици ореви
- 1 лажица суви брусници
- 1/2 пециво
- Глазура
- 200 гр млечно црно чоколадо
- 1оо гр бело чоколадо
- стапчиња шпатули
- украсни трошки
- 2 лажици еурокрем
Подготовка
Подготовки:
1. Се матат јајцата заедно со шеќерот. Кога ќе побелат и се згуснат, се додава брашното кое е измешано со пецивото. Се додаваат брусниците и оревите и се печи во округло тавче бр24 на 180С-25мин.
2. Кога ке се испечи тестото, се сечи на триаголници. Секој триаголник може да се преполови и премачка со еурокрем и да се прелие со глазура од чоколада. Некои ги правев без ништо само пандишпан прелиен со чоколадо и така се вкусни.