Испечати

Чоколадни елки

Чоколадни елки

Состојки

  • 3 јајца
  • 3 лажици шеќер
  • 4 лажици брашно
  • 3 лажици ореви
  • 1 лажица суви брусници
  • 1/2 пециво
  • Глазура
  • 200 гр млечно црно чоколадо
  • 1оо гр бело чоколадо
  • стапчиња шпатули
  • украсни трошки
  • 2 лажици еурокрем

Подготовка

Подготовки:

1. Се матат јајцата заедно со шеќерот. Кога ќе побелат и се згуснат, се додава брашното кое е измешано со пецивото. Се додаваат брусниците и оревите и се печи во округло тавче бр24 на 180С-25мин.
2. Кога ке се испечи тестото, се сечи на триаголници. Секој триаголник може да се преполови и премачка со еурокрем и да се прелие со глазура од чоколада. Некои ги правев без ништо само пандишпан прелиен со чоколадо и така се вкусни.