Испечати

Кашкавалки - лесно,брзо, вкусно

Кашкавалки - лесно,брзо, вкусно

Состојки

  • 300 гр. кашкавал а може и тврдо сирење
  • 8 лажици башно
  • 2 јајца
  • 1 пециво

Подготовка

Изрендајте го кашкавалот или сирењето, во него додадете брашното измешано со пецивото, во него додадете ги јајцата, размешајте, правете топчиња и испржете ги.
Блиц рецепт, а ќе се право изненадување.
НАПОМЕНА - доколку кашквалот не ви е солен, можете да си додадете сол.