Испечати

Празнични чоколадни бомбици

Празнични чоколадни бомбици

Состојки

  • 150 гр потпечени и исечкани лешници
  • 350 гр темно чоколадо
  • 1 лажица кокосово масло
  • 150 гр чоколаден крем
  • 1 лажица какао
  • Чоколадо и цели лешници по потреба

Подготовка

Се ближат најубавите празници во годината. Колачињава се само еден придонес за празничната трпеза.

Подготовка:
1. Чоколадото стопете го на пареа. Во него додајте ја лажицата кокосово масло, какаото и чоколадниот крем. Убаво измешајте. На крајот додајте ги и исечканите потпечени лешници.
2. Смесата ставете ја во фрижидер убаво да се стегне. Земете дел од смесата, ставете на средина еден цел лешник и формирајте бомбица. Ставете ги сите бомбици во фрижидер.
3. На крајот секое парче чоколадирајте го со темно чоколадо и украсете го по желба, овојпат кај мене со празничен мотив.
Среќни празници!