Колач морска пена
Состојки
- 5 јајца
- 5лаж. брашно
- 2лаж. какао
- 1 пециво
- 500мл. млеко
- 200г. шлаг крем
- 2 мали канчиња кисела павлака
- 250гр. шеќер во прав
- 300гр. мелена плазма
- 50гр. рендано чоколадо
- 5лаж. Шеќер
Подготовка
По едноставно здравје.
Подготовка:
1. Се матат јајцата, шеќерот, брашното, какаото и пецивото. Tестото се пече во четвртасто тавче со средна големина. Откако е печен се полева со ладно млеко.
2. Во меѓувреме се мати шлаг кремот, a во друг сад се мати павлаката со шеќерот во прав. Двата фила се соединуваат и се додава плазма. Повторно мешаме. Со овој фил се премачкува колачот и му се ренда чоколада
На здравје!