Испечати

Круша-банана микс

Круша-банана микс

Состојки

  • 4 круши
  • 4коцки мраз
  • 200 мл ананас сок
  • 2 банани
  • 1 лимон
  • 1 кршен мраз за сервирање ( по желба )

Подготовка

Подготовка:

1. Прво исцедете го сокот од лимонот, а потоа исчистете ја крушата од семките. Пресечете ја на мали парчиња и додадете ја во садот каде ќе миксате.
2. Ставете ја и бананата и малку миксајте. На пола миксање дополнете со коцки мраз и сок од ананас. Густината зависи од тоа колкави се овошките. Сервирајте со коцки кршен мраз, но тоа е по желба.
На здравје