Пинџур со колбаси и кисела вода
Состојки
- 300 гр колбаси
- 250 мл кисела вода
- 1/3лажиче сол по вкус
- 2големи патлиџани
- 5-6 парчиња пиперки
- 1лажиче брашно
- 1главица кромид
Подготовка
Подготовка:
1. Запржете ги колбасите. Кога се пржени извадете ги од маслото. Во истото масло запржете го кромидот. Додадете пиперките и крупно сецканите патлиџани. Нека се пропржи. Зачинете со сол. Додадјте 250 мл кисела вода. Покријте и оставете да крчка малку.
2. По 5-6 минути, разматете едно мало лажиче брашно. Додајте го во смесата, па вратете ги колбасите назад во тавата. Промешајте и оставете уште кратко да покрчка.
На здравје.