Испечати

Смути, мелем на душата

Смути, мелем на душата

Состојки

  • 1 голем грст зрна бело грозје
  • 1 парче лубеница
  • 3,4 мали лозјарски праски или 2 големи

Подготовка

Подготовка:

1. Oвошјето го миеме и го чистиме од семките. Состојките ги ставаме во соковник, процедуваме.

2. Сокот го сервираме во 2 чаши.
Може да се додадат и зрели смокви, но ќе треба да се додаде уште едно парче лубеница, поради постигнување на густината на смутито.
На здравје.