Фереро сладолед торта
Состојки
- Фил
- 400 мл слатка павлака
- 700 гр кисела павлака
- 100 гр шеќер во прав
- 150 гр стопена чоколада
- 150 гр мелени наполитанки
- Подлога
- 250 гр мелени бисквити
- 100 гр мелени лешници
- 100 гр путер
- 150 мл млеко
- 100 гр рендана чоколада
Подготовка
Фереро сладолед е торта без печење со совршен крем. Секое залаче е чисто уживање.
Подготовка:
1. Се прави прво подлогата. Се мелат бисквитите и во нив се додаваат мелените лешници, стопениот путер и млекото. Сето ова се меси и се става како подлога во огругол плех бр26. со тапкање на смесата.
2. Се прави филот. Се мати хоплата до јака густина. Се додава киселата павлака заедно со шеќерот. Сето ова се миксира. Се додава стопеното чоколадо и мелените наполитанки. Се става овој крем врз подлогата и се декорира со рендана чоколада.