Аспарагус со шницла
Состојки
- 2 свински шницли
- 400 гр аспарагус
- 1 пакување холандесе сос
- 2 лажици путер
Подготовка
Подготовка:
1. Аспарагусот се лупи и му се отсекува едната страна. Во сад на оган се става вода да зоврие со малку сол. Во превриената вода се става аспарагусот да зоврие. По неколку минути се вади од водата и се цеди.
2. Во кацерола растопуваме путер, а потоа го додаваме сосот холандесе (сос за аспарагус)
Промешуваме да се соединат состојките и во готовиот сос го ставаме аспарагусот.
3. Свинските шницли ги пропржуваме на масло, па кога се готови, ги прелеваме со сосот и аспарагусот.
Како прилог ставив печен компир.
Нека е на здравје.