Испечати

Аспарагус со шницла

Аспарагус  со шницла

Состојки

  • 2 свински шницли
  • 400 гр аспарагус
  • 1 пакување холандесе сос
  • 2 лажици путер

Подготовка

Подготовка:

1. Аспарагусот се лупи и му се отсекува едната страна. Во сад на оган се става вода да зоврие со малку сол. Во превриената вода се става аспарагусот да зоврие. По неколку минути се вади од водата и се цеди.

2. Во кацерола растопуваме путер, а потоа го додаваме сосот холандесе (сос за аспарагус)
Промешуваме да се соединат состојките и во готовиот сос го ставаме аспарагусот.
3. Свинските шницли ги пропржуваме на масло, па кога се готови, ги прелеваме со сосот и аспарагусот.
Како прилог ставив печен компир.
Нека е на здравје.