Испечати

Потпечена овесна каша

Потпечена овесна каша

Состојки

  • 200 мл млеко
  • 180 гр овесни снегулки
  • 100 гр банана
  • 1 лажица мед
  • 1 лажица чиа семе
  • ½ лажица мелено ленено семе
  • 1 рака сецкани ореви

Подготовка

Подготовка:

1. Во длабок сад ја ставаме бананата, ја пасираме со виљушка. Го додаваме медот, чиа семето и меленото ленено семе, промешуваме. Го додаваме млекото и овесните снегулки. Промешуваме.

2. Во смесата додаваме овошје по желба, јас овој пат ставив праски. Додаваме и сецкани ореви. Смесата ја ставаме во сад со диемнзии 20х20. Печиме во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути.