Испечати

Бомбици со хопла

Бомбици со хопла

Состојки

  • 500 мл хопла
  • 100 г мелени ореви
  • 6 големи ллажици мелени бисквити
  • 100 г бело чоколадо(рендано ситно)
  • 100 г црно чоколадо
  • 100 г чоколадо за готвење за декорација

Подготовка

1. Се мати хоплата
2.  Се додаваат останатите состојки,мелените ореви,мелените бисквити,белото и црното чоколадо
3. Се меша се заедно за да се изедначе смесата
4. Се прават топченца одприлка колку орев
5. Се топи чоколадо и се става врз нив како декорација