Испечати

Празнични бомбици, без шеќер

Празнични бомбици, без шеќер

Состојки

  • 80гр путер
  • 1лажица млеко
  • 70гр црно чоколадо
  • 80гр мелени ореви
  • 80гр мелени бисквити
  • 50гр суви сливи
  • 1-2,лажиче рум
  • Декорација
  • 100гр црно чоколадо
  • 2лажици масло
  • Шарени трошки

Подготовка

1. Во нутрибулет ги ставаме сувите сливи, румот и соединуваме.
2. Во сад на многу тивок оган ги ставаме да се соединат путерот, чоколадото, млекото. Тргаме од оган, па додаваме мелени сливи со рум, мелен орев и мелени бисквити. Убаво ја соединуваме смесата
3. Ја оставаме во фрижидер да се излади. Потоа формираме бомбици. Ја подготвуваме глазурата и ги прелеваме бомбиците. Ги декорираме по вкус со трошки чоколадо... Ги сервираме во хартиени кошнички.
Ги послужуваме.