Испечати

Пилешко со печурки

Пилешко со печурки

Состојки

  • Состојки
  • 400 гр пилешко бело месо
  • 400 гр печурки (шампињони)
  • 1 лажичка сол
  • 1 лажичка зачин од сушен зеленчук
  • 5 лажици зејтин
  • 100 мл бело вино

Подготовка

Едноставен и брз оброк, богат со протеини.
1. Месото го сечеме на мали парчиња. Печурките измиени ги сечеме на половина.
2. Во тава на зејтин го запржуваме месото 5 минути. Ги додаваме печурките. Посолуваме, додаваме зачин од сушен зеленчук. Мешаме и полеваме со вино. Ја поклопуваме тавата и оставаме течноста да испари, околу 20 минути.
Оброкот може да се служи со салата или со некој друг прилог по желба.