Кремаста салата со цвекло, морков, кисела павлака
Состојки
- 1 средна главица цвекло
- 1 поголем морков
- 2 млади кромидчиња
- 2лажици тостирани семки од сончоглед
- 1лажиче балсамико оцет
- 1лажиче маслиново масло
- 180 гр, 1 чаша, кисела павлака
- сол и бибер по вкус
Подготовка
1. На крупната страна на рендето, ги рендаме излупените, измиени цвекло и морков. Ги ставаме во еден сад
2. Додаваме ситно сецкан млад кромид, сончоглед, сол, бибер, балсамико, маслиново масло и кисела павлака.
3. Убаво со лажица ја соединуваме смесата и ја сервираме во сад. Оставаме во фрижидер да стои салатата 30 минути, па ја сервираме со добар аперитив.