Испечати

Пица пинерлии со брзо тесто

Пица пинерлии со брзо тесто

Состојки

  • Фил
  • 1лажица оригано
  • 150гр кашкавал
  • 150гр салама
  • 150гр печурки
  • за премачкување
  • 100 гр сусам
  • 1 јајце
  • Тесто
  • 500 гр брашно
  • 1паковка пециво
  • 1чаша јогурт
  • 1/2чаша зејтин

Подготовка

1. За фил - Исецкајте кашкавал и салама по ваш вкус. Можете да ставите и сецкани печурки.

2. За Тесто- Замесете меко тесто од сите состојки. Поделете го на топчиња поголеми од орев.

3. Расукајте ги и премачкајте ги со кечап. Попрскајте ги со оригано и во средишниот дел ставете од филот кој го спремивте претходно. Преклопете го на половина и притиснете со вилушката од страните да се залепи.

4. Готовите парчиња ги редиме на хартија за печење. Премачкуваме со разматено јајце и наросуваме сусам. На секое парче ставаме коцка маргарин и веднаш печеме. Печените пинерлии се мекички и после еден ден..

Нека ви е слатко.

Забелешка- Чашата е од 200 мл.