Салата со урда, печурки и димено месо
Состојки
- 500гр. несолена урда
- 2 лажици мајонез
- 2 лажици павлака
- 300гр. печурки
- 100гр. димено месо
- 3 чешниња лук
- 50гр. сецкани ореви
- 50гр. сусам
- 1 лажица буковец
- сол и оригано по вкус
Подготовка
Подготовка
1. Урдата ја ставаме во сад за мешање и во неа го додаваме буковецот, павлаката, мајонезот и сол. Мешаме да ни се соединат сите состојки.
2. Во тава за пржење ги ставаме ситно сецканите ореви, печурки, дименото месо и сусамот, десетина минути ги пропржуваме на тивок оган. Смесата ја ладиме и ја додаваме на урдата, мешаме и укрсуваме со оригано или по желба.
На здравје!!!