Гратинирани лепчиња со пилешко и кашкавал
Состојки
- 6 парчиња леб
- 20-30гр путер
- фил
- 2 јајца
- 150гр печено пилешко месо
- 100гр кашкавал
- 1лажица хариса паста
- 1лажица доматно пире
- 1лажиче сенф со мед и пиво
- 2 млади кромидчиња
- Оригано или мешавина на италијански зачини
- сол и бибер по вкус
Подготовка
1. Прво парчињата леб танко ги премачкуваме со растопен путер од две страни. Ги редиме во плех.
2. Во нутрибулет ги ситниме кашкавалот и пилешкото месо. Ги ставаме во сад и ги додаваме останатите состојки. Убаво соединуваме
3. Врз секое парче леб ставаме полна лажица фил.
Израмнуваме.
Ги гратинираме во загреана релна околу 20 минути
Сервираме топли