Испечати

Смути со чиа

Смути со чиа

Состојки

  • 100мл вода
  • 1лажиче чиа семки
  • 1 лимон
  • 2 портокали
  • 2 моркови

Подготовка

1. Во чаша ставаме вода и чиа семе. Оставаме да набабрат, околу 30 минути
2. Потоа во Нутрибулет ги блендираме лимонот, портокалите и морковите.
3. По желба може да се додаде и лажиче мед. Ги соединуваме сите состојки и сервираме во 2 чаши.

Консумираме веднаш