Срциња од бело чоколадо и рум
Состојки
- 2 чоколади
- 4 супени лажици масло
- 1 кафено лажиче рум
Подготовка
Превкусни чоколадни срценца кои се топат во уста. Се што вие потребно е само желба, љубов кон готвењето, чоколадо и малку време. Јас ги правев во силиконско калапче кое е со мали форми на срценца.
1. На пареа го растопуваме чоколадото, ставаме во садот масло, и штом е растопено го додаваме румот, мене ова ми е совршена комбинација, ммм
2/ Го ставаме чоколадото во калапчето, го ставаме во фридижер да се стегне убаво, и по 10на минути ги вадиме и ги ставаме во хартиени корпенца.
Совршен подарок за вашите сакани за денот на вљубените