Ламбада колач
Состојки
- Бел крем
- 4 чаши млеко
- 1 чаша шеќер
- 1/3 од чаша брашно
- Жолт крем
- 4 чаши сок од свеж портокал
- 1/3 чаша нишесте
- 1 чаша шеќер
Подготовка
Најпрво го подготвуваме калапот со срце. Прво се става жолтиот дел па потоа белиот дел.Кога ќе се преврти колачот горниот дел да биде жолт а долу бело.
1. Се става во сад сокот од портокал и се топи на тивко заедно со шеќерот. Потоа се додава нишестето измешано со малку вода и се вари како пудинг. Додека е топло се става во калапчето.
2. Во друг сад се става млекото ( се вадат 4 лажици ) и шеќерот и се вари. Потоа со 4 лажици млеко и брашното се вари како пудинг. Се става додека е топло врз жолтиот дел.Се лади и се вадат од калапчето.
На здравје!!!