Испечати

Збогатена супа од кесичка

Збогатена супа од кесичка

Состојки

  • 1 говедска супа, кесичка
  • 1 морков
  • 3- 4 поголеми шампињони
  • 7-8 цм страк праз
  • Вода, околу 1,2л
  • Масло,сол,бибер
  • зачинување
  • 1 јајце
  • 2лажици кисело млеко
  • 1лажица сок од лимон
  • магдонос

Подготовка

1. Во тенџере ставаме масло, рендан морков, ситно сецкан праз и сецкани шампињони. Пропржуваме 2- 3 минути, потоа налеваме вода..Од кога ќе почне да врие ја додаваме содржината од кесичката и вариме 5 до 7 минути.
2. Во еден сад ги соединуваме киселото млеко, сокот од лимон, јајцето и магдоносот. Сега во овој сад ставаме еден кутлач и мешаме, не смее јајцето да ни се подвари. Цела содржина, постепено, со мешање ја ставаме во тенџерето. 

Сервираме вкусна чорба.