Испечати

Качамак со просо и урда

Качамак со просо и урда

Состојки

  • 140 гр мелено просо
  • 300 мл вода
  • 3 лажици урда
  • сол, куркума, бибер по вкус
  • Дополнително
  • пржена сланина

Подготовка

Овој рецепт е без глутен... Верувам ќе му се најде некому... Вкусно е!

Подготовка

1. Водата, зачините и урдата ги соединуваме и ги ставаме да почнат да вријат.

2. Откако ќе почнат да вријат го додаваме меленото просо.

3. Околу 5 до 10 минути на средна температура со постојано мешање го вариме просото.

4. Сервираме со урда и пржена сланина.

Забелешка
Просото го мелам во Нутрибулет, а инаку мислам дека се продава и мелено, или пак може да ви го сомелат во продавниците за здрава храна...