Испечати

Чоколадни колачиња

Чоколадни колачиња

Состојки

  • 115 гр путер
  • 2 лажици какао
  • 1 јајце
  • 50 гр шекер
  • 50 гр кафеав шеќер
  • 1 ванила
  • малку сода бикарбона
  • 130 гр брашно
  • плус сецкано чоколадо или чоколадни капки

Подготовка

1. Се мати пенасто путерот со шеќерот и ванилата и се додава јајцето.Откако убаво ќе се измати се додаваат сувите состојки и се меси мазно тесто. На крај се доадава чоколадото.

2. Се прават топчиња и се редат на мрсна хартија во тава со 2,5 цм простор помегу нив.Се печат во загреана рерна на 170 степени 12мин.

Одлични.