Чоко-нутела тартуфи
Состојки
- 100 гр црно чоколадо, 70 % к.м
- 70 мл слатка павлака
- 100 гр нутела
- 50 гр крупно сецкани лешници
- просеано какао за валкање
Подготовка
Колачи кои се топат во устата.
Пробајте ги.
1. Во мал сад на многу тивок оган ја загреваме слатката павлака. Кога е до точка на вриење ја тргаме од оган, го додаваме сецканото чоколадо и нутелата. Убаво промешуваме за да се изедначат состојките.
Додаваме крупно сецкани лешници. Промешуваме. Смесата ја оставаме во фрижидер 2- 3 часа.
2. Со помош на 2 лажички земеме од сместа, ја ставаме во просеано какао, и формираме тартуф.
Ги редиме на чинија и ги чуваме во фрижидер до конзумирање.