Испечати

Предјадење од камембер со лук

Предјадење од камембер со лук

Состојки

  • 250 гр камембер
  • 2 главици лук
  • 2 гранчиња рузмарин
  • 100 гр путер
  • 100 гр мед
  • 4 ловоров лист
  • мелен бибер
  • 300 мл маслиново масло
  • парчиња леб

Подготовка

Одлично предјадење,го снемува за час.
1. Прелив од лук
Главиците лук ги сечеме на половина и по една ставаме во керамички сад(можете и сите состојки во еден поголем сад).
Додаваме путер, гранчња рузмарин, ловоров лист и наросуваме бибер. Полеваме со медот и нанесуваме маслиново масло. Вака подготвени садовите ги ставме во загреана рерна на 200 степени и печеме 40 минути.
2. Десет минути пред крај во рерна го ставаме камемберот и оставме да се стопи(10 мин).
Лебот го тостираме неколку минути.
Од топениот камамбер мачкаме на леб и земаме од лукот кој исто така го премачкуваме врз лебот и уживаме во одличниот вкус.

Се јаде веднаш додека е топло.
На здравје!