Испечати

Банана кајгана палачинка

Банана кајгана палачинка

Состојки

  • 6 лажици овес
  • 3 јајца
  • прстофат цимет
  • 1 банана
  • За декорација
  • 1 ред темно чоколадо
  • 1 лажиче путер од кикирики
  • една рака мешавина од смрзнато шумско овошје

Подготовка

1. Бананата испасирајте ја убаво. Додајте ги јајцата и овесот, па на крај зачинете со цимет.

2. Оваа смеса префрлете ја дирекно на намрсена тава. Пржете на тивко подолго време од еднатастрана, па превртете од другата страна и оставете исто полека да се пржи.

3. Внимателно спуштете ја на чинија каде ќе декорирате и служите. Изрендајте темно чоколадо на крупната страна, а декорацијата завршете ја со замрзнато овошје во средина.

По ваш вкус можете да премачкате и со путер од кикирики.
На здравје