Банана кајгана палачинка
Состојки
- 6 лажици овес
- 3 јајца
- прстофат цимет
- 1 банана
- За декорација
- 1 ред темно чоколадо
- 1 лажиче путер од кикирики
- една рака мешавина од смрзнато шумско овошје
Подготовка
1. Бананата испасирајте ја убаво. Додајте ги јајцата и овесот, па на крај зачинете со цимет.
2. Оваа смеса префрлете ја дирекно на намрсена тава. Пржете на тивко подолго време од еднатастрана, па превртете од другата страна и оставете исто полека да се пржи.
3. Внимателно спуштете ја на чинија каде ќе декорирате и служите. Изрендајте темно чоколадо на крупната страна, а декорацијата завршете ја со замрзнато овошје во средина.
По ваш вкус можете да премачкате и со путер од кикирики.
На здравје