Испечати

Охридски Крап

Охридски Крап

Состојки

  • 2 парчиња Крап
  • 1 кг компири
  • 2 кромид
  • 5 кисели краставички
  • морков по желба
  • 1 чаша бело вино
  • мајчина душичка
  • 1 лажица сол
  • 4 чешниња лук
  • црн бибер

Подготовка

1. Се чистат рибите и се посолуваат од двете страни и во внатрешниот дел од рибата се реди лук и душичка. Се засекуваат неколку засеци и се става во кожата лукче.
2. Се чистат компирите и се редат во тепсијата. Врз нив сечкани корнишони.морков и кромид.
3. Се редат рибите и се поливаат со бело вино.Се печи на 250 С 1 саат.Се служи со салата и вино. На здравје!!